Εγγραφείτε στα NewsLettersΟ θίασος TEATRO DE LA PLAZA από τη Βραζιλία στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στην Αθήνα!!!

 

Ο θίασος TEATRO DE LA PLAZA από τη Βραζιλία έρχεται το Νοέμβριο με την παράσταση Κουκλοθέατρου "Ιστορίες από Σκουπίδια".


 

 "Ιστορίες από Σκουπίδια" TEATRO DE LA PLAZA (Βραζιλία)
Κουκλοθέατρο με αντικείμενα

 

 


Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, 
στις 9μ.μ.

 

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017,
στις 6μ.μ.
 
&
 
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017,  

στις 12 το μεσημέρι

 

 

 

 

 

Εργαστήρι Μαιρηβή, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
 

Κρατήσεις: 210 5222181, 6942420062


 

 

αναλυτικά...

 

Η σκηνή είναι γεμάτη από διάσπαρτα απορρίμματα/ σκουπίδια.
Κανένας δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι τα απορρίμματα θα γίνουν ένα όμορφο τοπίο, στο οποίο θα μας παρουσιαστεί μια ιστορία που αναμιγνύεται η αγάπη, το χιούμορ και η ποίηση.
Ο ηθοποιός, σαν αληθινός μάγος, μετατρέπει με τέχνη κάθε σκουπίδι σε όμορφο βουκολικό τοπίο, αλλά παρόλα αυτά, η ανθρώπινη αδιαφορία θα το μετατρέψει πάλι σε σκουπίδι.

Αυτή η παράσταση είναι ένα απίστευτο παράδειγμα επαναχρησιμοποίησης των «σκουπιδιών» μιας μεγάλης πόλης.
Βλέπουμε την ζωή ενός σκουπιδιάρη.

Την αυγή μιας ημέρας, καθώς ψάχνει στα σκουπίδια βρίσκει ένα παλαιό ραδιόφωνο, ίσως αυτό που δώρισε, στο μακρινό παρελθόν, στην αγαπημένη του.
Έτσι, το άτομο βουτά στις μνήμες του και με την απίστευτη μαεστρία μετατρέπει, μπροστά από τα μάτια του κοινού, ολόκληρο το σωρό των σκουπιδιών σε ένα όμορφο τοπίο!
Ο ηθοποιός, με απλό και προσιτό τρόπο, παρουσιάζει διαφορετικές σημαντικές πλευρές της ανθρώπινης συμπεριφοράς μιλώντας για τους θησαυρούς που πετάμε καθώς τους θεωρούμε σκουπίδια.
Μία παράσταση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την αγάπη και… τα «σκουπίδια».

 

 
Κουκλοπαίκτης: Hector Lopez Girondo

Δίχως λόγια (Σε ανύπαρκτη φανταστική γλώσσα)  
Διάρκεια: 60‛
Ηλικία: από 3 ετών και πάνω

 

 
 

Το Teatro de la Plaza ιδρύθηκε το 1983 στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, με ένα ρεπερτόριο βασισμένο σε φολκλορικές ιστορίες.

Έκανε περιοδείες σε όλη τη χώρα μέχρι το 1986, όπου τα μέλη του εισχώρησαν στο «Grupo de Titiriteros del Teatro San Martín», και συνεργάστηκαν με την ομάδα που κατεύθυνε ο μεγάλος δάσκαλος Ariel Bufano μέχρι το 1991. Η ομάδα, έκανε διάφορες παραστάσεις χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές και συνδυάζοντας υποκριτική, γαντόκουκλες, μαύρο θέατρο, σκιές και άλλες τεχνικές, ειδικευόμενη στην εμψύχωση αντικειμένων. Το 2000, η ομάδα μετακόμισε στο São Paulo της Βραζιλίας, και από τότε αντιπροσωπεύει τη Βραζιλία σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας.

 


 

 

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, 9μ.μ.

 
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, 6μ.μ.
 
&
  

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι

 


 

 

Εργαστήρι Μαιρηβή, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
 

Κρατήσεις: 210 5222181, 6942420062

 

 

 

 

Με την υποστήριξη:

 
 

 

  

Χορηγοί επικοινωνίας: