«Ξανά μαζί!»: Παράσταση αφήγησης, συνάντησης και γιορτής!

Egrastiri-Mairivi-Paramithi1
Category
Παραστάσεις
Dates
2023-04-01 20:00
Venue
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Email
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στις 8 μ.μ., ο Στέλιος Πελασγός κι οι αφηγητές που πέρασαν από το «Εργαστήρι Μαιρηβή» από το 2000 ως σήμερα, συναντιόνται για να γιορτάσουν και να αφηγηθούν ξανά όλοι μαζί στον αγαπημένο τους χώρο.

Προσκαλούν το κοινό κι όλους όσους αγαπούν την αφήγηση και τα παραμύθια στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» Κουκλοθέατρο (Σαχτούρη 4, Ψυρρή), για να ακούσουν Αφηγήσεις για την Συνάντηση, την Απομάκρυνση και την Επιστροφή, τον Χωρισμό και τον Μισεμό, την Αναγνώριση και την Γιορτή του Σμιξίματος, με λαϊκά και λόγια παραμύθια και ιστορίες ζωής.

Με τη συνάντηση αυτή αναβιώνει η «Λέσχη Αφήγησης» στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», με τις αποσπερίδες παραμυθιών, τις βραδιές αφήγησης και ανταλλαγής ιστοριών, που για πολλά χρόνια ήταν σημείο αναφοράς και επαφής για τους λάτρεις των παραμυθιών και της προφορικής αφήγησης.   

Από το 2000 στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» ο Στέλιος Πελασγός, μάστορας των παραμυθιών και πρωτεργάτης της αναβίωσης της τέχνης της προφορικής αφήγησης, οδηγεί τους μαθητευόμενους παραμυθάδες και το κοινό στα μονοπάτια της τελευταίας μαγικής τέχνης, της τέχνης του προφορικού λόγου.

Ο Δρ. Στέλιος Πελασγός 
Για να βρει το δρόμο του περπάτησε τέσσερα μονοπάτια (σωματικό θέατρο, λογοτεχνία, παιδαγωγική, ψυχολογία) που πέρασαν από πολλές χώρες και χωριά και τον έφεραν στο παραμύθι. Ξεκίνησε την αναβίωση της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης στην Ελλάδα και την Κύπρο από το 1991 με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παιδαγωγικές και ψυχοθεραπευτικές εφαρμογές της. Είτε κάτω από τα δέντρα είτε κάτω από τους προβολείς, είτε μες στις φυλακές είτε μες τα νοσοκομεία η φωνή του ταξίδεψε πολλές ψυχές. Αγαπά να δουλεύει με ανθρώπους αναγκεμένους (ανθρώπους με αναπηρίες, πρώην χρήστες ουσιών, φυλακισμένους, πρόσφυγες, Ρομά, γέροντες κ.ά.).

Αφηγείται στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής σημαντικών διεθνών φεστιβάλ αφήγησης. Η διδακτορική του έρευνα απέδειξε τα οφέλη της προφορικής αφήγησης μέσα στο ελληνικό σχολείο με βάση την πολλαπλή νοημοσύνη.
Ως συνεργάτης του Υπουργείο Παιδείας Κύπρου δημιούργησε την εκπαιδευτική δράση πρόληψης «Παραμύθια ενάντια στην εξάρτηση» που παρουσιάστηκε σε χιλιάδες παιδιά και νέους και το αφηγηματικό έργο «Με το μαύρο καράβι» με πρώην χρήστες.
Η ελληνική δημόσια τηλεόραση έχει αφιερώσει τέσσερα ντοκιμαντέρ στο έργο του και αρκετά βιβλία του βρίσκονται δίπλα σε προσκεφάλια.

 INFO

  • Παράσταση Αφήγησης: «Ξανά μαζί!»
  • Πότε: Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 8 μ.μ.
  • Που: "Εργαστήρι Μαιρηβή" Κουκλοθέατρο, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
  • Συμμετοχή: 7 ευρώ
  • Κρατήσεις: τηλ.: 2105222181, κιν.: 6942420062

«Εργαστήρι Μαιρηβή»
Κουκλοθέατρο - Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
τηλ.: 2105222181, κιν.: 6942420062
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.mairivi.gr

 
 

All Dates

  • 2023-04-01 20:00

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr