Παράλληλες δράσεις για το Κουκλοθέατρο και την Αφήγηση

Ποικίλες δράσεις που έχουν σχέση με το Κουκλοθέατρο, την Αφήγηση και τις συναφείς παραστατικές τέχνες πραγματοποιούνται στο Εργαστήρι Μαιρηβή.

- Διοργανώνει στο χώρο του ομιλίες, ημερίδες, προβολές, περιοδικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και ποικίλες άλλες παράλληλες δράσεις.
- Προγράμματα του παρουσιάζονται σε συνέδρια, ημερίδες που διοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς, καθώς και από Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για σπουδαστές.
Επίσης, παρουσιάζονται σε πολιτιστικά και κοινωνικά κέντρα, μπροστά σε ένα πολύ διαφορετικό ακροατήριο: παιδιά, ενήλικες, οικογένειες, μετανάστες, πρόσφυγες και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Συνεργάζεται με τη Διεθνή Αμνηστία και τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας – πρώην Κορυδαλλού.

Εδώ και 18 χρόνια το «Εργαστήρι Μαιρηβή» διοργανώνει κάθε Δεκέμβριο την έκθεση κούκλας «Το Eπισκεπτήριο» από τις κρατούμενες των φυλακών Θήβας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της Άρσις. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων κατατίθενται στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη. Επίσης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις με στόχο τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Στη διάρκεια της πορείας του έχει συνεργαστεί με Κοινωνικούς φορείς, όπως: Μία Γη, ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, Αργώ, Στουπάφειο, Ίδρυμα Χατζηκώνστα, Ίδρυμα Θεοτόκος, Νηπιαγωγείο Κωφών & Βαρήκοων Φιλοθέης, Ειδικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου, Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας «Παιδική Στέγη», Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Κιβωτός του Κόσμου, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Κάριτας Αθήνας (Caritas Athens).

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με φορείς που σχετίζονται με το Κουκλοθέατρο και την Προφορική Αφήγηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με διεθνή και εθνικά φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς, το Διεθνές Φεστιβάλ Palabrages, το Διεθνές Φεστιβάλ Τeatro de Titeres, Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Κουκλοθεάτρου Bialystok Puppet Theatre.

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr