"Στη Φυλακή του Χρόνου"

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το "Εργαστήρι Μαιρηβή" με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων στα ζητήματα του εγκλεισμού και των προβλημάτων του κόσμου της φυλακής, το  Φεβρουάριο και το Δεκέμβριο του 2018, παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση "Στη Φυλακή του Χρόνου".

Μία παράσταση για ενήλικο κοινό από τον Μιχάλη Μαυρή και τη θεατρική ομάδα "Διαφυγή", βασισμένη στο βιβλίο του "Το Πανοπτικό του χρόνου" (εκδόσεις Δαρδανός).

Η παράσταση παρουσιάστηκε αρχικά στο Κουκλοθέατρο στου Ψυρρή και στη συνέχεια στο Μουσείο Κουκλοθεάτρου στο Μεταξουργείο, κατά τη διάρκεια και στο πλαίσιο του"Επισκεπτηρίου", το Δεκέμβριο του 2018.
Την παράσταση  συνόδευσαν τέσσερα τραγούδια ειδικά γραμμένα για το έργο.

Περισσότερα για το έργο...

Πόσοι άραγε από μας βιώνουμε το πέρασμα του χρόνου ως ποινή;
Στις φυλακές, στα ψυχιατρεία, στους στρατώνες, στα εργοστάσια, ακόμα και μέσα στο γάμο με συμβατικές κοινωνικές υποχρεώσεις;

Το έργο επιχειρεί να αναπαραστήσει, τον πόνο της ανθρώπινης ύπαρξης που εγκλωβίζεται σ’ ένα καθημερινό αγώνα ενάντια στο Χρόνο που βιώνεται ως ποινή, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ιστορία ενός φυλακισμένου.

Χωρίς να εξιδανικεύει ή να ηρωοποιεί το δρον υποκείμενο, αναπαριστά την αγωνιώδη προσπάθεια ενός ανθρώπου με μακροχρόνια ποινή κάθειρξης, καθώς προσπαθεί να αντισταθεί στην φθοροποιό επίδραση του χρόνου που καλείται να αναλώσει στη φυλακή.

Συντελεστές της παράστασης:

Συμμετέχουν αλφαβητικά: Κώστας Σαρδέλλης, Μαρία Δεβελέγκα, Βασίλης Λεομπίλα, Εύη Παπαχαραλάμπους
Μουσική: Μιχάλης Μαυρής
Οργάνωση: Πηνελόπη Μικέλη, Κώστας Κολοβός


"Εργαστήρι Μαιρηβή": Σαχτούρη 4, Ψυρρή & Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο

 

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr