Εργαστήρι Μαιρηβή

Πασχαλινό Βazaar με Κούκλες και Φυλακισμένα Παραμύθια

Στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2022 στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" στο Μεταξουργείο (οδός Δεληγιώργη 33) εκτέθηκαν κούκλες («Το επισκεπτήριο») και χειροποίητες δημιουργίες φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών, που αξιοποίησαν το «νεκρό χρόνο» της φυλακής δημιουργικά.

Τα έσοδα διατέθηκαν για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των γυναικών.

Το πασχαλινό Bazaar διοργάνωσαν από κοινού το εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» της ΑΡΣΙΣ, το εργαστήρι ραπτικής «Modistra» του Δικτύου Στήριξης φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών και το «Εργαστήρι Μαιρηβή».

Η «ΑΡΣΙΣ» μέσα από το εργαστήρι «Λόγος και Ύφασμα» υποστηρίζει οικονομικά τις φυλακισμένες αλλά και τις αποφυλακισμένες γυναίκες. Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει ή βιώνουν τον εγκλεισμό σε σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης. Στόχος του εργαστηρίου ραπτικής «Modistra» είναι να αξιοποιηθεί δημιουργικά ο χρόνος της φυλακής και οι γυναίκες να μάθουν να εργάζονται από κοινού. 

«Το επισκεπτήριο» στο Μεταξουργείο
Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της Άρσις, εδώ και 18 χρόνια διοργανώνει την έκθεση κούκλας «Το επισκεπτήριο». Κάθε χρόνο οι κρατούμενες των φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού) δημιουργούν κι εκθέτουν κούκλες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων κατατίθενται στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη. Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του Κουκλοθέατρου στην Ελλάδα.
 

Φυλακισμένα παραμύθια και ιστορίες
Στο πλαίσιο της Έκθεσης, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 8 μ.μ., ο πρωτομάστορας των παραμυθιών Στέλιος Πελασγός αφηγήθηκε παραμύθια και ιστορίες ζωής, από όλο τον κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Η βραδιά πραγματοποιήθηκε στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» (Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο) και στόχο είχε να απαντήσει σε ερωτήματα όπως: «Φυλακή μπορεί να είναι ένα σκοτεινό μπουντρούμι ή ένα πλούσιο σπίτι, ένα ξεροπήγαδο ή ένα μπουκάλι, τι είναι όμως ελευθερία και πώς απελευθερώνεται κανείς»;

Ειδικά για τη βραδιά αφήγησης και με στόχο την επιπλέον ενίσχυση των φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών υπήρχε συμμετοχή 5 ευρώ.  


Info
:

Ποιος: ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, «Εργαστήρι Μαιρηβή» - Κουκλοθέατρο,
«Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών»

Τι: Έκθεση - Πασχαλινό Bazaar – Βραδιά Αφήγησης

Πότε: Παρασκευή 8, Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Απριλίου, 11 π.μ. - 8 μ.μ.

Γιατί: Υποστήριξη φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών

Πώς: Με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για τον covid-19

Που: «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο,
τηλ.: 2105222181 & 6942420062,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.mairivi.gr

 

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, 10533

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Μουσείο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

©2022 mairivi.gr. All Rights Reserved. Κατασκευη Ιστοσελιδας - XTD