8 Μαΐου 2022 - Παράσταση αφήγησης στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Μονπελιέ Γαλλίας (τμήμα φυσικής αγωγής) και του Μεσογειακού Κέντρου Προφορικής Λογοτεχνίας (C.M.L.O.) Γαλλίας.

Στις 8 Μαΐου 2022 κι αφού αναβίωσαν ανά την Ελλάδα τους μύθους και τις αληθινές ιστορίες που ένωσαν το πνεύμα με το σώμα και την τέχνη με την άθληση, έρχονται στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» (Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο) για μία τελευταία παράσταση αφήγησης με τίτλο “Για ένα κλωνάρι ελιάς” τρεις σημαντικοί αφηγητές: ο Δρ. Ρόμπιν Ρεκούρ (καθηγητής ανθρωπολογίας του αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Μονπελιέ, αφηγητής), ο Δρ. Στέλιος Πελασγός (αφηγητής, παιδαγωγός, συγγραφέας, καλλιτεχνικός διευθυντής διεθνών φεστιβάλ προφορικής λογοτεχνίας) και ο Καμέλ Γκενούν (αφηγητής, εκπαιδευτής αφηγητών, καλλιτεχνικός διευθυντή διεθνών φεστιβάλ προφορικής λογοτεχνίας).

Από τον Απόλλωνα στον Διόνυσο. Από το πνεύμα στο σώμα, από τον αθλητικό αγώνα στον αγώνα λόγου.

Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται η περιοδεία τριών σημαντικών αφηγητών μαζί με μια ομάδα φοιτητών/τριών και μαθητευόμενων αφηγητών για ένα δεκαήμερο στους τόπους των πανελληνίων αγώνων της αρχαίας Ελλάδας, τα στάδια, τα θέατρα και τους ναούς, σε σχολεία, καθώς και στο προαύλιο του αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης. Η παράσταση αφήγησης κι η περιοδεία υλοποιούνται σε συνεργασία με το Μεσογειακό Κέντρο Προφορικής Λογοτεχνίας Γαλλίας (C.M.L.O.) και το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ.

Στη διάρκεια των επισκέψεων της περιοδεύουσας ομάδας στην Κόρινθο, τη Νεμέα, τη Σπάρτη, την Ολυμπία και την Αθήνα πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια και παραστάσεις αφήγησης μύθων (στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα), όπου οι Γάλλοι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μαζί με κατοίκους των περιοχών που τους φιλοξένησαν να εκπαιδευτούν στη χρήση του ζωντανού αφηγηματικού λόγου στην εκπαίδευση και την τέχνη.

INFO

Ποιος: Δρ. Στέλιος Πελασγός, Δρ. Ρόμπιν Ρεκούρ, Καμέλ Γκενούν, Πανεπιστήμιο Μονπελιέ Γαλλίας (τμήμα φυσικής αγωγής), Μεσογειακό Κέντρο Προφορικής Λογοτεχνίας (C.M.L.O.) Γαλλίας

Τι: Παράσταση αφήγησης στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα γι ενήλικες και παιδιά

Πότε: Κυριακή 8 Μαΐου, 8 μ.μ. (διάρκεια παράστασης: 1.30 - 2 ώρες)

Πώς: Με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για τον covid-19

Συμμετοχή: 5 ευρώ

Που: «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο

τηλ.: 2105222181 & 6942420062

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.mairivi.gr

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr