«Στο δρόμο για την Ολυμπία» Παράσταση Αφήγησης

Στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» Κουκλοθέατρο, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 8 μ.μ., ο ανθρωπολόγος και αφηγητής Ρόμπιν Ρεκούρ αφηγείται την ιστορία του μεγαλύτερου αθλητή της αρχαιότητας σαν ένα παραμύθι, συνδυάζοντας τις αρχαίες ελληνικές πηγές με τις αναμνήσεις του από τον ελληνιστή πατέρα του και τα ταξίδια τους από την Γαλλία στα μεγάλα στάδια της Ελλάδας.

Μια παράσταση αφήγησης βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Μίλωνα από τον Κρότωνα, του μεγαλύτερου Ολυμπιονίκη της αρχαιότητας. Η παράσταση είναι δίγλωσση. Ο Ρόμπιν Ρεκούρ αφηγείται σε καθαρά και ρυθμικά γαλλικά και ο γνωστός Έλληνας αφηγητής Στέλιος Πελασγός μεταφέρει το λόγο του στα ελληνικά.
Η συνεργασία των δύο σημαντικών μελετητών της προφορικότητας ερευνά τη θέση του σώματος στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την παρουσιάζει καλλιτεχνικά επί σκηνής. Πέρσι είχαν οδηγήσει μια ομάδα Γάλλων φοιτητών και αφηγητών σε μια περιοδεία - προσκύνημα στα στάδια της ελληνικής αρχαιότητας επισκεπτόμενοι την Αθήνα, την Κόρινθο, την Νεμέα, την Ολυμπία και την Σπάρτη.

Η παράσταση αφήγησης αυτή είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε το γαλλικό φιλελληνισμό και να δούμε το παρελθόν μας μέσα από τα μάτια ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού και καλλιτέχνη.

Δρ. Ρόμπιν Ρεκούρ / Αφηγητής (Γαλλία)

Καθηγητής ανθρωπολογίας του αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Μονπελιέ και επαγγελματίας αφηγητής. Γνωστός στη Γαλλία για τις παραστάσεις αφήγησης μύθων (στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα) για μικρούς και μεγάλους.
Ως κοινωνιοανθρωπολόγος διδάσκει και μελετά τη θέση του σώματος και τον πολιτισμό του αθλητισμού στην αρχαία Ελλάδα.


Στέλιος Πελασγός / Αφηγητής, Δρ. Παιδαγωγός, Συγγραφέας

Τα τελευταία 20 περίπου χρόνια ασχολείται με την αναβίωση της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης, της τέχνης του παραμυθά και του ραψωδού.
Έχει δώσει παραστάσεις αφήγησης στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη αλλά και στον Λίβανο.
Είναι επαγγελματίας αφηγητής, συγγραφέας και διδάκτωρ Παιδαγωγικής για την διεθνώς πρωτοπόρα έρευνα του πάνω στην μέθοδο της μαθητείας στην προφορική λογοτεχνία μέσω της πολλαπλής νοημοσύνης.

Μεγάλο μέρος του έργου του διακονεί ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (ειδική αγωγή, πρώην χρήστες, φυλακισμένοι, τσιγγάνοι κ.α.) και αφιερώνεται στις παιδαγωγικές και θεραπευτικές εφαρμογές της αφήγησης.

 

Info

  • Παράσταση Αφήγησης: «Στον δρόμο για την Ολυμπία»
  • Πότε: Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 8 μ.μ.
  • Που: "Εργαστήρι Μαιρηβή" Κουκλοθέατρο, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
  • Συμμετοχή: 8 ευρώ
  • Κρατήσεις: τηλ.: 2105222181, κιν.: 6942420062

 

«Εργαστήρι Μαιρηβή»
Κουκλοθέατρο - Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
τηλ.: 2105222181, κιν.: 6942420062
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.mairivi.gr

 

Χορηγοί Επικοινωνίας:

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr