Φεστιβάλ Καραγκιόζη & Φασουλή 2024  «Οικογενειακή Συνάντηση Λαϊκών Ηρώων»

Η μεγάλη οικογένεια κωμικών λαϊκών ηρώων που εκτείνεται παγκόσμια και ενώνει την ανθρωπότητα στην κοινωνική τελετουργία του συλλογικού γέλιου, φέρνοντας τον κόσμο άνω-κάτω, σατιρίζοντας και αποκαθηλώνοντας τις αγωνίες της, αλλά και την ίδια της τη φύση, στον Ελλαδικό χώρο αναπτύχθηκε με κύριους εκπροσώπους τον ανατολίτικης προέλευσης Καραγκιόζη και τον δυτικής Φασουλή.

Γιορτινό Τριήμερο Εκδηλώσεων στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" Κουκλοθέατρο - Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" (Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο) εκδηλώσεις και εργαστήρια στο πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά και της αλληλεγγύης: 

«Στο δρόμο για την Ολυμπία» Παράσταση Αφήγησης

Στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» Κουκλοθέατρο, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 8 μ.μ., ο ανθρωπολόγος και αφηγητής Ρόμπιν Ρεκούρ αφηγείται την ιστορία του μεγαλύτερου αθλητή της αρχαιότητας σαν ένα παραμύθι, συνδυάζοντας τις αρχαίες ελληνικές πηγές με τις αναμνήσεις του από τον ελληνιστή πατέρα του και τα ταξίδια τους από την Γαλλία στα μεγάλα στάδια της Ελλάδας.

Η Unima Ελλάς και το «Εργαστήρι Μαιρηβή» φιλοξενούν τον Ματία Σόλτσε στην Ελλάδα!

Από Πέμπτη 6 Απριλίου μέχρι και Τρίτη 11 Απριλίου 2023, ο κουκλοπαίκτης και μουσικός Ματία Σόλτσε έρχεται στην Αθήνα προσκεκλημένος από το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου - Unima Ελλάς και το «Εργαστήρι Μαιρηβή». Ο διάσημος Σλοβένος καλλιτέχνης θα πραγματοποιήσει στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" Κουκλοθέατρο (Σαχτούρη 4, Ψυρρή) τέσσερις παραστάσεις και ένα εργαστήρι.

«Ξανά μαζί!»  Μια παράσταση αφήγησης, συνάντησης και γιορτής στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στις 8 μ.μ., ο Στέλιος Πελασγός κι οι αφηγητές που πέρασαν από το «Εργαστήρι Μαιρηβή» από το 2000 ως σήμερα, συναντιόνται για να γιορτάσουν και να αφηγηθούν ξανά όλοι μαζί στον αγαπημένο τους χώρο.

Φιλοξενία του 2ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της UNIMA HELLAS

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει την τέχνη του Κουκλοθέατρου με αγάπη και σεβασμό, φιλοξενεί στις 25 και 27 Νοεμβρίου 2022 αφιλοκερδώς στο Κουκλοθέατρο στου Ψυρρή, θιάσους Ελλήνων Κουκλοπαικτών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που πραγματοποιεί ο σύλλογος UNIMA HELLAS.  

«Το Επισκεπτήριο» στο Μεταξουργείο

Έκθεση με κούκλες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας, στις 16, 17 & 18/12/2022

Για άλλη μια χρονιά έρχονται στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, στο Μεταξουργείο, κούκλες φτιαγμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας, την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17  & την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

“Για ένα κλωνάρι ελιάς - Αφηγήσεις με τρεις σημαντικούς Γάλλους αφηγητές

8 Μαΐου 2022 - Παράσταση αφήγησης στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Μονπελιέ Γαλλίας (τμήμα φυσικής αγωγής) και του Μεσογειακού Κέντρου Προφορικής Λογοτεχνίας (C.M.L.O.) Γαλλίας.

Εργαστήρι Μαιρηβή

Στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2022 στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" στο Μεταξουργείο (οδός Δεληγιώργη 33) εκτέθηκαν κούκλες («Το επισκεπτήριο») και χειροποίητες δημιουργίες φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών, που αξιοποίησαν το «νεκρό χρόνο» της φυλακής δημιουργικά.

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr