Ορθοφωνία - Φωνητική / Χορός - Σωματικό Θέατρο

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε κουκλοπαίχτες, performers, ηθοποιούς, παιδαγωγούς, χορευτές, σπουδαστές σχολών χορού, σε όσους ενδιαφέρονται για την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.

 
Εργαστήρι Ορθοφωνίας – Φωνητικής

Τα θέματα κι οι δεξιότητες που διδάσκονται στο πλαίσιο του εργαστηρίου είναι:
- Σωστή τοποθέτηση της φωνής
- Μηχανισμός παραγωγής του ήχου μέσω του σώματος
- Μηχανισμός υποστήριξης του ήχου μέσω της φωνής
- Παραγωγή φωνηέντων και συμφώνων
- Παραγωγή λέξεων, φράσεων, λόγου και τραγουδιού

* Υπάρχει δυνατότητα κι εξατομικευμένων μαθημάτων μετά το πέρας του εργαστηρίου γι όποιον το επιθυμεί κατόπιν συνενόησης.

* Διδασκαλία: Λίλιαν Τσατσαρώνη, Μεσόφωνος, Καθηγήτρια Φωνητικής Μονωδίας


Ορθοφωνία - Φωνητική / Μαθήματα Φωνητικής Τοποθέτησης

Τα θέματα κι οι δεξιότητες που διδάσκονται στο πλαίσιο του εργαστηρίου είναι:
- Το ανθρώπινο σώμα ως όργανο
- Η ανακάλυψη του προσωπικού ήχου του κάθε σώματος
- Η ενδυνάμωση του ήχου μας
- Η συνειδητοποίηση των ικανοτήτων και των αδυναμιών της φωνής μας
- Η απελευθέρωση του ήχου
- Ήχος και λόγος
- Τραγούδι(κλασσικό / σύγχρονο)

* Το μάθημα γίνεται σε ατομική βάση

* Διδασκαλία: Αγγελική Γκαλή, Μezzo Soprano 


 Σωματικό Θέατρο – Εργαστήρι Χορού με πέντε στάδια

Ένα εργαστήρι χορού με στόχο την προσέγγιση του πρώτου επιπέδου της εκπαίδευσης του ηθοποιού ή του περφόρμερ: Όταν ο ηθοποιός αγγίζει το έδαφος και αισθάνεται να βάζει ρίζες, όταν αποκτά την τέχνη του περπατήματος, νιώθει όμορφα και το σώμα του αντιδρά με πλούσιες εναλλαγές σ΄ επαφή με το έδαφος.

Χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές του χορού, όπως Αφρικανικός χορός, Contact-improvisation, χοροθέατρο Μπούτο, καθώς και διαφορετικές ασκήσεις που έχουν στόχο να ελαφρύνουν την περιοχή της λεκάνης. Η άσκηση επιτρέπει την ανάπτυξη της δύναμης της σωματικής συγκέντρωσης. Για να ελέγχουμε τη σκηνική παρουσία πρέπει να μη χάνουμε τη συγκέντρωση στα πόδια.

Ένα εργαστήρι που επικεντρώνεται περισσότερο στο χοροθέατρο Μπούτο, το οποίο εξερευνά το σώμα απογυμνωμένο από τις καθημερινές συνήθειες, που είναι ικανό να εκκρίνει ένα εσωτερικό χορό σχεδόν αόρατο. Το Μπούτο χρησιμοποιεί περισσότερο το χρόνο πάρα το χώρο, για να νιώθει το κάθε χιλιοστό του δέρματος και να μπορεί να βιώσει την κυτταρική μνήμη του ίδιου του σώματος, όπου ο χορός της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ήδη εγγεγραμμένος. Η κίνηση είναι ψυχή και πνεύμα συνδεδεμένη με την καρδιά, γι’ αυτό το λόγο είμαστε προκαθορισμένοι όχι μόνο από τη γήινη ιστορία, αλλά κι από αυτή του σύμπαντος απ’ όπου προερχόμαστε.

Το εργαστήρι γίνεται στην ελληνική γλώσσα και απευθύνεται σε χορευτές, σπουδαστές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σχολών χορού, ηθοποιούς, παιδαγωγούς και σε όσους ενδιαφέρονται για την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.

Διδασκαλία: Μαρία Μεντέζ, Χορογράφος


Εργαστήρι: «Χορός, Μουσική, Μύθοι» / Ι. «Η Μυθική Χώρα της Άβαλον»

Τι είναι για εσάς η μυθική χώρα της Άβαλον; Πως την έχετε φανταστεί; Υπάρχει; Κι αν ναι πως θα την ζωγραφίζατε, χορεύατε, περιγράφατε; Με μια λέξη, ένα ποίημα, ένα αγαπημένο σας αντικείμενο, μια φωτογραφία, μια εικόνα, ένα μουσικό κομμάτι η έναν δικό σας χορευτικό αυτοσχεδιασμό...

Ένα εργαστήρι σωματικής και χορευτικής έκφρασης εμπνευσμένο από τους μεσαιωνικούς θρύλους για τη μυθική χώρα της Άβαλον, που φιλοδοξεί να αποτελέσει την εισαγωγή για την οργάνωση ενός κύκλου εργαστηρίων με τίτλο «Χορός, Μουσική, Μύθοι» με θεματική από μύθους και παραμύθια. .

Σε αυτό το πρώτο εργαστήρι οι συμμετέχοντες καλούνται σε μια σωματική, μουσική, εικαστική, περιπλάνηση στη χώρα των «ανθισμένων μηλιών», την Άβαλον, που είναι συνδεδεμένη με τους μεσαιωνικούς θρύλους για τη βασίλισσα Γκουίνεβιρ, τον Μέρλιν και το νεραϊδόκοσμο των Κελτών.

Με εργαλεία την κίνηση, το λόγο, τη μουσική, τον αυτοσχεδιασμό οι συμμετέχοντες γίνονται οι ίδιοι πρωταγωνιστές αλλά και δημιουργοί. Με αντικείμενα (φωτογραφίες, εικόνες, υφάσματα κ.λπ.) θα δημιουργήσουμε μαζί το σκηνικό περιβάλλον. Με τα κείμενα, ποιήματα, λέξεις, σημειώματα που θα γράψουμε θα φτιάξουμε το σενάριο μας και θα το «παίξουμε». Με τον αυτοσχεδιασμό και τη μουσική θα δημιουργήσουμε το χορό μας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες όλων των ηλικιών και δεν είναι απαραίτητη η χορευτική εμπειρία.

Συντονίζει η Χορεύτρια και Χορογράφος Σάντρα Βούλγαρη.

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr