Οι κούκλες ζωντανεύουν στη σκηνή

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» διατηρεί θεατρική σκηνή αφιερωμένη αποκλειστικά στο Κουκλοθέατρο.
Οι παραστάσεις του απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε εφήβους και ενήλικες. Πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα και είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό και σε οργανωμένες ομάδες. Τις καθημερινές γίνονται παραστάσεις για σχολεία.

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» κάθε χρόνο ανεβάζει δικές του κουκλοθεατρικές παραγωγές, οι οποίες αναμένονται με ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους. Οι κουκλοπαραστάσεις του συνδυάζουν παραδοσιακά στοιχεία με σύγχρονες μεθόδους, νέα μέσα και τεχνικές που αλληλεπιδρούν με τον ευρύτερο χώρο των εικαστικών και παραστατικών τεχνών. Στις παραστάσεις εντάσσονται στοιχεία από τις σύγχρονες τάσεις που παρατηρούνται παγκοσμίως στο Κουκλοθέατρο. Σε αυτό έχουν συμβάλει σημαντικά συνεργασίες με αξιόλογους και ανθρώπους από το διεθνή χώρο της κούκλας:

Παράλληλα, φιλοξενεί παραστάσεις αξιόλογων Ελλήνων κουκλοπαικτών και αφηγητών, στοχεύοντας στην ενίσχυση της συνεργασίας, της αλληλοϋποστήριξης και της δικτύωσής τους. Φιλοξενεί και ομάδες νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών και μαθητών του Εργαστηρίου.

Από το 2013 το «Εργαστήρι Μαιρηβή» διοργανώνει κάθε χρόνο το «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης» στην Αθήνα, το οποίο έχει αγκαλιάσει το ελληνικό κοινό. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, καταξιωμένοι κουκλοπαίκτες και αφηγητές από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Μαρόκο, Λίβανος, Αλγερία, ΗΠΑ, Χιλή κ.ά.) παρουσιάζουν πρωτοποριακές παραστάσεις, για ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

Μέσα από τη δράση του ενισχύει συστηματικά τη μοντέρνα κουκλοθεατρική και αφηγηματική δραματουργία και δίνει την ευκαιρία να δοκιμαστούν νέες σκηνικές φόρμες και να αναπτυχθούν ελληνικές και διεθνείς συνέργειες θεάτρου αντικειμένων και δημιουργικού προφορικού λόγου.

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr