Κουκλοθέατρο

Το "Εργαστήρι Μαιρηβή" αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής τέχνης στην Ελλάδα.

Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Βασίζεται στην αγάπη και τη γνώση μιας δημιουργικής καλλιτεχνικής ομάδας, που αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο του ελληνικού και ευρωπαϊκού κουκλοθέατρου και των συναφών παραστατικών τεχνών.

Συνεργάζεται με το Τμήμα Κουκλοθέατρου της Θεατρικής Ακαδημίας της Σόφιας και σε επίπεδο ανταλλαγής και διαλόγου με αντίστοιχες σχολές στην Ευρώπη.

Κάθε χρόνο ανεβάζει δικές του παραγωγές ανοιχτές στο ευρύ κοινό και φιλοξενεί παραστάσεις άλλων κουκλοθεατρικών θιάσων, καθιερώνοντας έτσι μια μόνιμη σκηνή κουκλοθέατρου στο κέντρο της Αθήνας.

Το ρεπερτόριο των παραστάσεων βασίζεται σε λαϊκά παραμύθια, μύθους

αλλά και σε ιστορίες που θίγουν σύγχρονα προβλήματα.

Οι τεχνικές που επιλέγονται καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνικών κουκλοθέατρου, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε παράστασης.

Κλειστή ή ανοιχτή σκηνή. Τεχνικές όπως γαντόκουκλα, μαρότα, μαριονέτα, θέατρο με σκιές, μαύρο θέατρο κλπ., μεμονωμένα ή ανάμικτα, ακολουθούν ένα πειραματικό και ερευνητικό μονοπάτι μέχρι την τελική υλοποίηση.

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή 10533

τηλ. 2105222181 κιν. 6942420062

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Μουσείο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο 10437

τηλ. 2105222181 κιν. 6942420062

©2019 mairivi.gr. All Rights Reserved. Κατασκευη Ιστοσελιδας - XTD