Το Moυσείο Κουκλοθεάτρου άνοιξε τις πόρτες του στα Σχολεία!!!

Μετά το lockdown που κράτησε το «Εργαστήρι Μαιρηβή» για πολλούς μήνες μακριά από τους μικρούς του φίλους, με χαρά ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία της έκθεσης για το Κουκλοθέατρο και την επανέναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την ασφάλεια των επισκεπτών.


Η έκθεση που παρουσιάζεται αποτελεί την πρώτη του είδους στην Ελλάδα κι έγινε πραγματικότητα σε σχεδιασμό και επιμέλεια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τη μαγεία του κόσμου του κουκλοθέατρου μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων. Μεταξύ άλλων θα «ταξιδέψουν» σε Ανατολή και Δύση και θα ανακαλύψουν τα χνάρια που άφησαν στον χρόνο κούκλες και φιγούρες. Θα δουν επίσης το εργαστήρι που κατασκευάζονται διάφορα είδη θεατρικής κούκλας, θα βρεθούν πίσω από τη σκηνή ενώ θα δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες.

«Εργαστήρι Μαιρηβή»
Μουσείο: Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο
Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στα τηλ.: 2105222181 - 6942420062

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Σχολεία

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Μουσείο και απευθύνονται σε σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. 
Διαμορφώνονται ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε σχολείου και τις δραστηριότητες που επιλέγει. Όλα τα υλικά τα παρέχει το «Εργαστήρι Μαιρηβή»

 • Ξενάγηση
  Τα παιδιά ακολουθούν τα βήματα του Κουκλοπαίκτη, ταξιδεύουν μαζί του σε Ανατολή και Δύση και ανακαλύπτουν τα χνάρια που άφησαν στο χρόνο κούκλες και φιγούρες.
 • Το εργαστήρι του Κουκλοπαίκτη
  Οι μαθητές επισκέπτονται το εργαστήρι του Κουκλοπαίκτη και έρχονται σε επαφή με υλικά, εργαλεία και τρόπους κατασκευής διαφόρων ειδών θεατρικής κούκλας.
 • Η σκηνή του Κουκλοπαίκτη
  Τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο του Κουκλοθέατρου πίσω από τη σκηνή.
 • Εκπαιδευτικό δρώμενο
  Τι είναι Κουκλοθέατρο; Πώς οι κούκλες γεννιούνται; Πώς ζωντανεύουν και πώς επικοινωνούν; Μαριονέτες, μαρότες, γαντόκουκλες, φιγούρες θεάτρου σκιών... ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παιδιών μέσα από ένα διασκεδαστικό δρώμενο.
 • Εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας
  Άψυχα υλικά μεταμορφώνονται σε κούκλες και ζωντανεύουν στα χέρια των παιδιών. Κάθε παιδί με τη δική του κούκλα αυτοσχεδιάζει πίσω από μια μικρή κουκλοθεατρική σκηνή.
   

 

-Το πρόγραμμα προσαρμόζεται ηλικιακά ανάλογα με τις ομάδες και τις δυνατότητες του κάθε σχολείου.
- Εύκολη και ασφαλής πρόσβαση για τα σχολικά λεωφορεία.
- Ειδικός χώρος για να γευματίζουν τα παιδιά.
Τιμή εισιτηρίου από 5 ευρώ (διαμορφώνεται ανάλογα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα επιλέξετε).

«Εργαστήρι Μαιρηβή»
Μουσείο: Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο

τηλ.: 2105222181 - 6942420062
email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
www.mairivi.gr

 

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή 10533

τηλ. 2105222181 κιν. 6942420062

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Μουσείο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο 10437

τηλ. 2105222181 κιν. 6942420062

©2022 mairivi.gr. All Rights Reserved. Κατασκευη Ιστοσελιδας - XTD