Παραστάσεις & εργαστήρια στη Νάξο και στις μικρές Κυκλάδες

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» δραστηριοποιείται, κυρίως τους καλοκαιρινούς - φθινοπωρινούς μήνες και στη Νάξο.
Οργανώνει παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η συμμετοχή παιδιών που ζουν μακριά από τις δυνατότητες που προσφέρει η πρωτεύουσα, αλλά και η συμμετοχή ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο.
Οι δραστηριότητές του πραγματοποιούνται σε δύο ιδιαίτερους και παραδοσιακούς χώρους, στη Χώρα της Νάξου και στο χωριό Μέλανες.

Χώρα Νάξου: Παραστάσεις γίνονται σε Θεατρικό Χώρο, που στεγάζεται σε Ενετικό κτίριο στο Κάστρο της Νάξου. Στο χώρο αυτό, εκτός από τις παραστάσεις, πραγματοποιούνται εργαστήρια κουκλοθεάτρου και παραμυθιού, που συνθέτουν μια σειρά δραστηριοτήτων για ενήλικες και παιδιά.

 

Μέλανες: Σε απόσταση 7 χλμ. από τη χώρα της Νάξου σε μια καταπράσινη ρεματιά βρίσκεται το χωριό Μέλανες και το κτήμα μας. Εκεί οργανώνονται θερινά συμβιωματικά εργαστήρια Κουκλοθεάτρου κι Αφήγησης γι ενήλικες μέσα στη φύση.

 

Σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και το Φεστιβάλ Νάξου, παραστάσεις μας κι εργαστήρια έχουν πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Καμπανέλλη, στον Πύργο Μπαζαίου, στη Σχολή Ουρσουλινών, σε χωριά της Νάξου και στα γύρω νησιά.
"Κύκλος Κυκλάδων" Αύγουστος 2013 - Πύργος Μπαζαίου στη Νάξο, Θέατρο Αρχίλοχος στην Πάρο, Θέατρο στον Κουμάρο στην Τήνο (περισσότερα...)

Δραστηριότητες στη Νάξο (διαβάστε περισσότερα...)

 

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr