Παραστάσεις για παιδιά
Το "Εργαστήρι Μαιρηβή", πέρα από τις δικές του παραγωγές, φιλοξενεί παραστάσεις άλλων θιάσων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 «Το Μυστήριο της Ανατολής» 
Στην καρδιά του χειμώνα η ομάδα Baruti μας ταξιδεύει στην έρημο με την κουκλοθεατρική παράσταση «Το Μυστήριο της Ανατολής», όλο τον Φεβρουάριο 2020.
Μία παράσταση για όλες τις ηλικίες, τις Κυριακές 2,9,16 & 23 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή. Καθημερινές για σχολεία.
Πρόκειται για μια παράσταση πλούσια σε εικόνες και εναλλαγές, με φαντασία, χιούμορ, έντονες συγκινήσεις και φυσικότητα στην κίνηση της κούκλας. Μια παράσταση που οδηγεί τον θεατή σε ένα ταξίδι όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο!
Η ιστορία είναι ένας ύμνος στην αγάπη που αποδεικνύει ότι με τη δύναμή της, ακόμη και «… η έρημος ανθίζει...»

Η ιστορία…
«Ο Τουρλούμ Σουκλούμ ονειρεύεται να γίνει μάγος και σοφός σαν τον παππού του, τον Καντάρ. Όμως οι σκανταλιές του δεν τον αφήνουν να συγκεντρωθεί. Ο Καντάρ τον συμβουλεύει να ακολουθήσει το δρόμο των καραβανιών, για να βρει τη δύναμη που κρύβεται μέσα του και να αναδυθεί η σοφία του.Το περιπετειώδες ταξίδι του στην έρημο ξεκινά. Μοναδικός σύντροφος το Μαγικό Βιβλίο.

Διάρκεια: 60

Σκηνοθεσία: Baruti Teatro
Εμψυχωτές: Francisco Brito, Φιλιώ Αγριμανάκη, Αννέτα Στεφανoπούλου
Σκηνογραφία: Βούλα Κούρου
Φωτισμός: Γιάννης Νερουλίδης
Μουσική: Παύλος Σαραντινός

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=RAhBGHERznA 

Ομάδα Baruti
Ιδρύθηκε το 1987. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ: Σεούλ (Κορέα), Σμύρνη (Τουρκία), Kaohsiung Taiwan, Golden Delfin, Βάρνα (Βουλγαρία), Σόφια (Βουλγαρία) 2012, Κανάριοι Νήσοι (Ισπανία), Plovit (Βουλγαρία) 2006 (βραβείο Optical Efe), Charleville (Γαλλία), Titirihai,Tolosa (Ισπανία), La Strada Graz (Αυστρία) και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο
τον κόσμο. Αυτή η συνεχής επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς έχει δώσει στην ομάδα μια ανοιχτή οπτική, που προσφέρει το απαραίτητο υλικό για τη δημιουργία της κάθε παράστασης.

 -------------------------------------------------------------

 

“Lucchettino Classic"

 

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

στις 8 μ.μ.

& Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

στις 12 το μεσημέρι

"Εργαστήρι Μαιρηβή" Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

Οι Ιταλοί κωμικοί - κλόουν Lucchettino

Οι διάσημοι Ιταλοί κωμικοί - κλόουν Lucchettino ξαναέρχονται για μια ακόμα παράσταση!!!

“Lucchettino Classic"

κωμωδία με εκκεντρικά και κλόουν στοιχεία

για ενήλικες και παιδιά

Μετά από απαίτηση του κοινού και λόγω μεγάλης συμμετοχής στις προηγούμενες παραστάσεις, οι Ιταλοί κωμικοί – κλόουν Lucchettino, ξαναέρχονται στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" για μια ακόμα παράσταση!!!

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

στις 7μ.μ.

"Lucchettino" σημαίνει "Luca Regina & Tino Fimiani" αλλά κυριολεκτικά σημαίνει στα ιταλικά, «εκκεντρική κωμωδία».

Οι ίδιοι μας περιγράφουν την παράσταση ως εξής:

«Έχετε βρεθεί ποτέ σε όνειρο νομίζοντας πως ήσασταν ξύπνιοι;

Ε λοιπόν, ορίστε!!! “Lucchettino” κυρίες και κύριοι, ετοιμαστείτε να ζήσετε μία ώρα κωμικού ντελίριου με πολλά ξεσπάσματα γέλιου.

Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062

"Εργαστήρι Μαιρηβή" Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

αναλυτικά....

Oι Luca και Tino, ζουν σε μία κατάσταση απόλυτης σύγχυσης, μερικές φορές έχουν κάποια αναλαμπή αλλά τις περισσότερες φορές μπερδεύονται ακόμη κι από τα πιο απλά καθημερινά συμβάντα, καθώς σας παρασύρουν μαζί τους σ’ ένα απίστευτο ταξίδι μέσα στον κόσμο του κωμικού παραλόγου.

Οι “Lucchettino” παρουσιάζουν ένα εκρηκτικό σόου: τα καλύτερα σκετς των τελευταίων 20 ετών της καλλιτεχνικής τους πορείας. Τα πιο ξεκαρδιστικά, τα πιο καταστροφικά, τα πιο διασκεδαστικά… Θα ξεκαρδιστείτε! Αυτό είναι απολύτως βέβαιο!!!

Μόνο για μια παράσταση!!!

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στις 7μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Lucchettino

Το εκκεντρικό κωμικό ντουέτο των Luca & Tino έχουν τις ρίζες τους στο σωματικό θέατρο, στην παραδοσιακή τέχνη του κλόουν, στο τσίρκο και στην Commedia dell’Arte. Στέκονται σταθερά στο δρόμο που χάραξαν κωμικοί γίγαντες όπως οι Jacques Tati, o Mr. Bean και ο  Jango Edwards.

Από το 1992 οι Luca & Tino έχουν πάρει μέρος στα πιο σημαντικά φεστιβάλ κωμικού θεάτρου στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Έχουν κερδίσει πολλά βραβεία στην Ιταλία και στον υπόλοιπο κόσμο και  εμφανίζονται συχνά στην ιταλική τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους συναντήθηκαν με τον μεγάλο κλόουν Jango Edwarts, ο οποίος και σκηνοθέτησε την επιτυχημένη τους παράσταση  «CATZ». Mία ακόμη σημαντική συνεργασία της καριέρας τους ήταν με τον γνωστό έλληνα ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη (Άγαμοι Θύται) με τον οποίο έκαναν μία μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Μετά από χρόνια που έκαναν περιοδείες μόνοι τους, ξαναενώθηκαν το 2012 μετά τη συμβουλή του Arturo Brachetti, ενός διεθνούς σταρ  που έχει αναλάβει πλέον τη σκηνοθεσία των παραστάσεων τους.

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

 

 

«Το Μυστήριο της Ανατολής»

από την ομάδα Baruti στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”

για 3 παραστάσεις

To “Εργαστήρι Μαιρηβή” παρουσιάζει την κουκλοθεατρική παράσταση “Το Μυστήριο της Ανατολής”

Για όλες τις ηλικίες

Τελευταίες Παραστάσεις

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019  στις 12 το μεσημέρι

 

 

«O Καραγκιόζης και το μαγεμένο πουλί»

Σε διασκευή και σκηνοθεσία Χρήστου Στανίση

Σάββατο, 3 Nοεμβρίου 2018 στις 5μ.μ.

"Εργαστήρι Μαιρηβή" Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

Το "Εργαστήρι Μαιρηβή" έχει τη χαρά να φιλοξενήσει για μία μοναδική παράσταση τον γνωστό καλλιτέχνη θεάτρου σκιών Χρήστο Στανίση, ο οποίος αυτό τον καιρό σημειώνει μεγάλη επιτυχία με τις ξεχωριστές παραστάσεις του στο Θέατρο Αθήναιον Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το έργο

Όλοι ψάχνουν να βρουν το πουλί που κάνει τα χρυσά αυγά.

Όμως πολλοί δεν γυρίζουν πίσω και κάποιοι που γυρίζουν έχουν το μυαλό τους σαλεμένο και είναι φοβισμένοι.

Ο Καραγκιόζης στο άκουσμα του χρυσού αυγού πείθει τον Χατζηαβάτη να πάνε να ψάξουν κι αυτοί για το μαγεμένο πουλί.
Θα καταφέρουν να το βρουν;

 

Συντελεστές:
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Χρήστος Στανίσης
Επιλογή μουσικής: Χρήστος Στανίσης
Φιγούρες: Χρήστος Στανίσης
Επικοινωνία: Έρη Χριστοφορίδου
Υπεύθυνη Οργάνωσης Παραστάσεων: Γωγώ Μαντούβαλου

Σάββατο, 3 Nοεμβρίου 2018 στις 5μ.μ.

"Εργαστήρι Μαιρηβή" Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

Χρήστος Στανίσης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.  Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών και του λαϊκού θεάτρου από τον Ευγένιο Σπαθάρη. Από το 1993 παίζει επαγγελματικά σε σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς, παιδικά πάρτι, σε εκδηλώσεις δήμων και πολιτιστικών συλλόγων, σε φεστιβάλ Ελλάδα και εξωτερικό κ.α.

Από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι και τον Ιούνιο του 2010 παρουσιάσει στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης την εκπομπή «η Ελλάδα μέσα από το θέατρο σκιών» όπου ανεβάζει κλασικές κωμωδίες του Καραγκιόζη αλλά και διασκευάζει και ιστορίες από την αρχαία και νεότερη Ελλάδα.

Είναι ο πρώτος που καθιέρωσε τον Καραγκιόζη σαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα μουσεία. Λ.Ε.Μ.Μ.Θ. Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς, ζωγράφους και χορευτές όπως οι: Ψαραντώνης, Μελίνα Κανά, Αγάθωνας, Μίμης Πλέσσας, Χριστόδουλος Χάλαρης, Ross Daly, Αντώνης Καφετζόπουλος, Βαγγέλης Τάκος, Νίκος Δημητράτος, Κωνσταντίνος Παλιάν, Κώστας Αλεξανδρίδης κ.α.

Έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου.

Μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και συνεργάτης του Λαογραφικού και εθνολογικού μουσείου Μακεδονίας - Θράκης.

Φιγούρες του φιλοξενούνται στο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν – Τσουν στη Ν. Κορέα, στο μουσείου παγκοσμίου κουκλοθεάτρου στην Ισπανία (El topic de Tolosa puppet center) στο μουσείο θεάτρου σκιών «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ» και σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων και ιδιωτικές.

----

«Οι Μονόκεροι, το Ποταμόπλοιο κι ένας μικρούλης Οδυσσέας»

του Χρήστου Αυτσίδη

Παράσταση θεάτρου κούκλας

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στις 5 μ.μ.

Μια παράσταση με 15 κούκλες και κινούμενα σκηνικά, που τονίζει τη βαθιά σημασία του "όλοι μαζί" και όχι του "εγώ", την ανάγκη για ειρήνη και ένωση όλων των φυλών, την "καθαρότητα" της παιδικής δικαιοσύνης, την ανάγκη για επικοινωνία, κατανόηση, αγάπη, φιλία.

Η παράσταση επενδύεται μουσικά με κιθάρα και φυσαρμόνικα!!!

"Εργαστήρι Μαιρηβή", Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

αναλυτικά...

Ο μικρούλης Οδυσσέας του παραμυθιού μας θέλοντας να ζήσει τις δικές του περιπέτειες, φτιάχνει ένα ποταμόπλοιο - ψάρι!

Το ποταμόπλοιο αυτό όμως είναι φτιαγμένο από παιδικά χεράκια κ έτσι αποκτάει σιγά σιγά μαγικές ιδιότητες...

Οι σανίδες του καταστρώματος τρίζουν και τραγουδάνε...

Το κατάρτι χορεύει με την ουρά του σκάφους...

Τα σπιτάκια πάνω του γίνονται οικογένεια...

Στην πορεία ο Οδυσσέας γνωρίζει τους Μονόκερους, οι οποίοι είναι πλάσματα μυθικά, σοφά με ιδιαίτερα αισθήματα και μαγεύουν, ησυχάζουν, γοητεύουν, σώζουν...

Τέλος, όλη η παρέα (όλοι μαζί) διώχνουν τους εγωισμούς και ενώνουν τις τόσο διαφορετικές φυλές που συναντάνε στο ταξίδι τους!!!

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στις 5 μ.μ.

"Εργαστήρι Μαιρηβή", Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

----

Φύρδην Μίγδην – «Το μενταγιόν της Ρενάτα»!!!

Το "Εργαστήρι Μαιρηβή" στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του οργανώνει και φέτος παραστάσεις θεάτρου κούκλας, από Έλληνες κουκλοπαίκτες!!!

Το μήνα Ιανουάριο καλεσμένη είναι η ομάδα Φύρδην Μίγδην με την παράσταση θεάτρου κούκλας "Το μενταγιόν της Ρενάτα"!!!

Μόνο για δύο παραστάσεις!!!

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

5 μ.μ.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

5 μ.μ.

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

αναλυτικά…

"Το μενταγιόν της Ρενάτα"

Ένα παραμύθι με μεγάλες κούκλες, αφήγηση και ζωντανή μουσική, που προετοιμάστηκε για το αναγεννησιακό φεστιβάλ του Ρεθύμνου το φθινόπωρο του 2015 και αγκαλιάστηκε ζεστά από μικρούς και μεγάλους.

Ισπανία 1492. Οι Σεφαραδίτες και οι Άραβες που κατοικούν τη χώρα αναγκάζονται να φύγουν, γιατί λέει "όλοι πρέπει να πιστεύουν στον ίδιο θεό, να μιλάνε την ίδια γλώσσα, να φοράνε τα ίδια ρούχα και τα παιδιά θα πρέπει να παίζουν τα ίδια παιχνίδια."

Ένα μενταγιόν από τα βάθη της ανατολής που από γενιά σε γενιά έχει φτάσει στον ωραίο λαιμό της Ρενάτα, χάνεται απότομα για να ξαναβρεθεί μετά από χρόνια στα χέρια του ιππότη Μεντιβάλη στη Γαλλία.

Ένα ερώτημα που ταξιδεύει από το Μεσαίωνα στην Αναγέννηση ψάχνοντας απάντηση.

Μία σχεδόν ιστορία αγάπης σε μία τραγωδία που αποφασίζει να γίνει κωμωδία.

Σύλληψη, σκηνοθεσία, κούκλες: ομάδα Φύρδην Μίγδην

Κείμενο: Ζωή Βλάσση

Διασκευή κειμένου και Αφήγηση: Έλλη Γιαννάκη

Μουσική: Έλλη Γιαννάκη (ούτι, λύρα, φλογέρες)

Σκηνογραφική επιμέλεια: Νατάσσα Ταπάκη

Κατασκευή πανοπλίας: Μανόλης Αλμπάνης

Κούκλα αγγελάκι-διαβολάκι: Λένα Βλαχβέη

Διάρκεια: 50’

Για όλες τις ηλικίες

Μόνο για δύο παραστάσεις!!!

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

5 μ.μ.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

5 μ.μ.

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

 

 

"Το κάστρο της ροδιάς,  το καράβι με τα παραμύθια  και τα ροδοσποράκια"

κουκλοθέατρο για μικρά & μεγάλα παιδιά!!!

Για μια και μοναδική παράσταση

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

12 το μεσημέρι

Ένας παππούς, ποιητής και εφευρέτης, φτιάχνει ένα καράβι γεμάτο όνειρα και παραμύθια…

Συναντά το μικρό δρακάκι και του χαρίζει ένα κάστρο από ρόδι και άλλο ένα από κολοκύθα!!

Εμφανίζονται τα μικρά ροδοκολοκυθοσποράκια, που παίζουν ασταμάτητα, κάνουν τρέλες, αγαπιούνται.

Η ζωή έτσι κυλάει όμορφα γύρω τους, κάθε στιγμή είναι γεμάτη χαρά και έμπνευση για παιχνίδι!!

Κάποιος όμως που ζηλεύει την τόση ομορφιά αρχίζει να θέλει να την καταστρέψει και να την εκμεταλλευτεί.

Με διάφορους τρόπους πιέζει τις κοινωνίες των μικρών μας φίλων προκειμένου να γίνει αρχηγός τους και να κερδίζει απ’ τους κόπους τους και απ’ τους τσακωμούς, που ο ίδιος δημιουργεί…

Τέλος θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα φτιαχτεί μια γέφυρα – υπόσχεση, ότι ποτέ δεν θα αφήσουν κάποιον να δημιουργεί προβλήματα στην τόσο όμορφη ζωή τους!!

Έργο αντιπολεμικό, που τονίζει τις δυσκολίες που φέρνουν στη ζωή μας οι «μεγάλοι υπεύθυνοι» προκειμένου να καταφέρουν να κερδίσουν χρήματα, δόξα και εξουσία.

Παράλληλα όμως τονίζει τη δύναμη της ένωσης των ηρώων μας και η γέφυρα που φτιάχνουν, ντυμένη με ευχές, τραγούδια και ελπίδες, γίνεται σύμβολο μόνιμης υπόσχεσης συμφιλίωσης και ειρήνης.

Συμμετέχουν 22 κούκλες και κινούμενα σκηνικά.

Η παράσταση επενδύεται με ζωντανή μουσική (φυσαρμόνικα).

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

12 το μεσημέρι

---

 

"Ιδιαίτερα Πλάσματα" (Criaturas particulares)

Παράσταση θεάτρου κούκλας

Σκηνοθεσία και ερμηνεία Roberto White

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 στις 9μ.μ.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 στις 9μ.μ.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στις 8μ.μ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου, η "UNIMA-ΕΛΛΑΣ" και το "Εργαστήρι Μαιρηβή" έχουν τη χαρά να σας παρουσιάσουν μια μοναδική παράσταση του διεθνούς φήμης Roberto White από την Αργεντινή!

 

"Ιδιαίτερα Πλάσματα" (Criaturas particulares)

Μία πραγματικά ιδιαίτερη παράσταση θεάτρου κούκλας που συνδυάζει την γλώσσα της μιμικής με θέατρο αντικειμένων χωρίς λόγια σε επτά ανεξάρτητες, ποιητικές και κωμικές ιστορίες.

Οι κούκλες αποτελούνται από απλά αντικείμενα όπως μπαλόνια, μπαλάκια και πλαστικές σακούλες που συνδέονται στο σώμα του κουκλοπαίκτη συνθέτοντας φανταστικά πλάσματα και τον κόσμο τους.

Σκηνοθεσία και ερμηνεία: Roberto White

 

Demo video: http://youtu.be/HbiF8Zhm0eU

 

Διάρκεια: 55'

 

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 στις 9μ.μ.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 στις 9μ.μ.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στις 8μ.μ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλ. 6942420062

"Εργαστήρι Μαιρηβή" Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

Ο Roberto White είναι Αργεντινός κλόουν και κουκλοπαίκτης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας La Santa Rodilla, του Hugo Suarez (Hugo e Inés) και της ομάδας Teatro dos Mundos μαζί με την Malgosia Szkandera.

Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει σε φεστιβάλ όλου του κόσμου με την σόλο παράσταση “Criaturas Particulares”.

 

Το 2012 του απονεμήθηκε το βραβείο"Χρυσός Δράκος" στο φεστιβάλ Fira Internacional de Titelles de Lleida, μία ειδική μνεία στη Mostra Internacional de Titelles de la vall de Albaida και το βραβείο καλύτερου θεάματος στο 30ο Festival internacional de Títeres de Tolosa.

Σαν σκηνοθέτης, κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Τεχνών στην Costa Rica για το έργο του "Romeo y Julieta", μια παράσταση για ηθοποιούς και αντικείμενα.

-----

"Νιφάδες, σταγόνες, ηλιαχτίδες,  αερόπλοια και λυγισμένα φύλλα"

από το Κουκλοθέατρο «Χαρχούτ»

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στις 5 μ.μ.

Δύο φύλλα “λυγίζουν” κι ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους αρχίζοντας έναν συγκλονιστικό χαρούμενο χορό που θα τελειώσει με μια συγκινητική “πτώση” στο χώμα για να γίνουν λίπασμα και να δώσουν ζωή στο λουλουδόσπιτό τους.

Εμφανίζεται όμως ο άνθρωπος και τα μαζεύει για λόγους καθαριότητας στερώντας τους έτσι τη συνέχειά τους μέσα στον κύκλο της ζωής. Με πολύ κοντινούς τρόπους, επεμβαίνει και στις σταγόνες – ποτιστές, στις νιφάδες του χιονιού, ακόμη και στην ευεργετική προσφορά του ήλιου και των ηλιαχτίδων στην ζωή.

Τα πλάσματα του δάσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν τις ανθρώπινες “παρεμβάσεις” απ’ τον χώρο τους, θέλοντας τις 4 εποχές να διαδέχονται φυσικά η μια την άλλη.

Η ιστορία θέλει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε σχέση με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στην αδιάκοπη ροή της φύσης. Η σκηνή με τα δύο λυγισμένα φύλλα θέλει να συγκινήσει ενώ οι επόμενες σκηνές θα δείξουν τον κύκλο των τεσσάρων εποχών και το πώς τα πλάσματα του δάσους επειδή βρίσκονται σε άμεση σχέση με το περιβάλλον κάνουν τα πάντα προκειμένου να “διώξουν” τις ανθρώπινες απερισκεψίες

Συμμετέχουν 20 κούκλες και κινούμενα σκηνικά: Δράκος, Δρακάκι, Ιπποπόταμος, Ιπποποταμάκι, Ψαράκι, Γυρινάκι, Βάτραχος, Αλογίνα, δύο Ηλιαχτίδες, δύο Σταγόνες, δύο φύλλα, Νιφάδα Χιονιού, Βοριάς  Άνθρωπος, Αερόπλοιο Ηλιαχτίδων, Ανεμότρατα του Βοριά και Συννεφόπλοιο της Νιφάδας.

Η παράσταση επενδύεται με ζωντανή μουσική (φυσαρμόνικα).

από το κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» του Χρήστου Αυτσίδη

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στις 5μ.μ.

Διάρκεια: 60'

-------

 

"Ο κυνηγός και...τα πετειναράκια" 
δραματοποιημένη αφήγηση λαϊκών παραμυθιών

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012  στις 5 μ.μ.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012   στις 3 μ.μ.

 

«ο κυνηγός και...τα πετειναράκια»

δραματοποιημένη αφήγηση λαϊκών παραμυθιών

Η  Ιωάννα Μαμακούκα παρουσιάζει μια δραματοποιημένη αφήγηση λαϊκών  παραμυθιών για παιδιά κάθε ηλικίας.

όπου πρωταγωνιστής είναι τα ζώα.

Στο γεωργιανό παραμύθι, «ο Κυνηγός», ο άνθρωπος μεταμορφώνεται σε διαφορετικά ζώα: άλογο, σκύλος… καθώς περνάει από τα διαφορετικά στάδια της ζωής του. Στα ευτράπελα Πρόκειται για μια παράσταση δραματοποιημένης αφήγησης λαϊκών παραμυθιών,

«Πετειναράκια», το αγαπημένο ζώο της ελληνικής υπαίθρου αντικαθιστά τον άνθρωπο και φέρνει σε πέρας… επικίνδυνες αποστολές!

Μεταμορφώσεις και ανατροπές λοιπόν, που στη σκηνή μεταφέρονται με παίξιμο μάσκας, φιγούρων, αντικειμένων και… καπέλων.

Η αφήγηση του παραμυθιού πραγματοποιείται με μικτές τεχνικές θεάτρου: μιμική, κλόουν, σωματική έκφραση, κουκλοθέατρο…

Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης

Ερμηνεία: Iωάννα Μαμακούκα

Σκηνικά αντικείμενα - κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης

Μάσκες - Κούκλες: Μάρθα Φωκά

Μουσική επιμέλεια: Γεωργία Γκανά

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κουτράκης

 

 

 

«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά»
του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Την παράσταση θεάτρου κούκλας και παντομίμας, βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά» από τον κουκλοθίασο «Πνοή» φιλοξενεί την Κυριακή 2, 9, 16, 23 και 30 Μαρτίου 2008 και την Κυριακή 6 και 13 Απριλίου 2008 στις 3 μ. μ. το Εργαστήρι Μαιρηβή.

Πριν από πολλά-πολλά χρόνια ζούσε ένας Βασιλιάς που νοιαζόταν μόνο για την εμφάνιση του…

«Δεν βλέπω απολύτως τίποτα σκέφτηκε. Μα αυτό είναι φοβερό. Είμαι κουτός; Ή ίσως ανάξιος να είμαι Βασιλιάς; Αυτό πραγματικά, μα την περούκα που φορώ, είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να μου συμβεί»….Στο βασίλειο των ρούχων επικρατεί αναστάτωση. Το νέο ρούχο του Βασιλιά μπορεί να δει μόνον όποιος είναι έξυπνος πολύ και άξιος για την θέση που κατέχει. Ποιος όμως θα τολμήσει να πει πως βλέπει αυτό που δεν βλέπει;

Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό δύο ηθοποιοί, μία κούκλα μάπετ και πάνω από είκοσι δυσδιάστατες φιγούρες, ζωντανεύουν την ιστορία του φαντασμένου Βασιλιά. Το κουκλοθέατρο συναντά την παντομίμα σε μία παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά… τα μόνα που τολμούν να δουν… την αλήθεια!

Διάρκεια: 50 λεπτά

Παραστάσεις: Κυριακή 2, 9, 16, 23 και 30 Μαρτίου 2008 στις 3 μ.μ., Κυριακή 6 & 13 Απριλίου 2008 στις 3 μ.μ.

Από τον κουκλοθίασο «Πνοή»

 

---------------

«Χάδι σταγόνας, παιχνίδι με νότες, χορός με σένα βροχή»

από το Kουκλοθέατρο «Χαρχούτ»

Την παράσταση κουκλοθέατρου «Χάδι σταγόνας, παιχνίδι με νότες, χορός με σένα βροχή» παρουσιάζει το κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» του Χρήστου Αυτσίδη τα Σάββατα 29 Μαρτίου και 5 & 12 Απριλίου 2008 στις 5 μ. μ. στο Εργαστήρι Μαιρηβή.

Δυο μικρές ζωηρές σταγόνες περιμένουν με αγωνία το ταξίδι της μεγάλης βροχής…

Ο μεγάλος στρατηγός όμως που θέλει να ελέγχει τα πάντα, τις αιχμαλωτίζει. Μαζί με τα πλάσματα του δάσους οι σταγόνες θα προσπαθήσουν να νικήσουν το άδικο και να κυλήσουν…

Να κυλήσουν σε ποτάμια, λίμνες, θάλασσες… Να κυλήσουν σαν τρυφερές νότες της πιο δροσερής μελωδίας για τη ζωή… Σαν απαλό, υγρό χάδι ελπίδας στην ψυχή μας.

Το έργο τονίζει: τις συνεχείς οικολογικές απώλειες του πλανήτη μας, από τις ανθρώπινες απροσεξίες είτε των «μεγάλων υπεύθυνων» είτε τις καθημερινές δικές μας, τη μάχη με το άδικο και έναν άλλο «τρόπο» να βλέπουμε τα πράγματα, πιο ανθρώπινο, πιο συγκινητικό, πιο ποιητικό…

***Συμμετέχουν 16 κούκλες και κινούμενα σκηνικά: ο Συννεφοταξιδευτής, το Δρακάκι, ο Δράκος, ο Βάτραχος, η Αλογίνα, ο Γρύλος, οι δύο σταγόνες, τα δύο σύννεφα, το ψάρι, ο Στρατηγός, ο Ιγνάτιος (όχημα με ακτίνες και νοημοσύνη), το Φουγαρο-τρενο-σπιτάκι (παιχνίδι του μικρού δράκου) και το Διπλάνο (αεροπλάνο του Συννεφοταξιδευτή).

Διάρκεια: 55 λεπτά

Εισιτήριο: 10 ευρώ. 7 ευρώ για οργανωμένες παραστάσεις.

Παραστάσεις: Σάββατο 29 Μαρτίου 2008 και 5 & 4 Απριλίου 2008, στις 5 μ.μ.

Από το Κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» του Χρήστου Αυτσίδη

 

«Σιγοψιθυρίζοντας παραμύθια με λουλουδόπτερα και γρύλους»

από το κουκλοθέατρο «Χαρχούτ»

«… Κι αν είσαι εδώ όταν βραδιάζει, ίσως να είμαστε μαζί όταν η νύχτα θα σιγοψιθυρίζει το τελευταίο της παραμύθι, ίσως να μας αγγίζει το ίδιο απαλό αεράκι, ίσως να μας ησυχάζει ο ίδιος γρύλος…»

«Θα σε βρω φίλε μου;»

«Θα σε βρω;»

Η παράσταση κουκλοθέατρου «Σιγοψιθυρίζοντας παραμύθια με λουλουδόπτερα και γρύλους» από το Κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» του Χρήστου Αυτσίδη φιλοξενείται τα Σάββατα 1, 8, 15 και 22 Μαρτίου 2008 στις 5 μ. μ.στο Εργαστήρι Μαιρηβή.

Ένα κουκλοθεατρικό έργο που διαπραγματεύεται την παιδική μοναξιά, την ανάγκη για επικοινωνία, την φιλία, το ποίημα, το ανθρώπινο τραγούδι, αλλά και τη ζεστή καλημέρα!

Συμμετέχουν 14 κούκλες

Διάρκεια: 55 λεπτά

Εισιτήριο: 10 ευρώ. 7 ευρώ για οργανωμένες παραστάσεις

Παραστάσεις: Σάββατο 1, 8, 15, 22 Μαρτίου 2008, στις 5 μ.μ.

Από το Κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» του Χρήστου Αυτσίδη.

-----------

«Ούτε εγώ ήμουν εκεί, ούτε εσείς να το πιστέψετε»

Παράσταση Παιδικού Θεάτρου με αντικείμενα μάσκα και κούκλα.

Η παράσταση, βασισμένη στη δραματοποιημένη αφήγηση, με τίτλο «Ούτε εγώ ήμουν εκεί, ούτε εσείς να το πιστέψετε» παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα Angelus Novus τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου στο θέατρο του Εργαστηρίου Μαιρηβή.

Μια παράσταση για παιδιά ηλικίας 4 έως 11 ετών που αποτελείται από το δίπτυχο: «Ο Σιμιγδαλένιος» και οι «Μύθοι Ζώων».

«Ο Σιμιγδαλένιος» παίζεται με αντικείμενα, όπως η κούκλα και η μάσκα, και δίνει περισσότερο έμφαση στο ελληνικό τραπέζι… στο ελληνικό σπιτικό.

Οι «Μύθοι Ζώων» είναι μια δουλειά με θεατρική μάσκα ζώων εμπνευσμένη από την ελληνική λαϊκή ζωγραφική. Και στα δύο μέρη το σκηνικό είναι ένα τραπέζι που μεταμορφώνεται σε κρεβάτι, κουζίνα, παλάτι, δέντρο κ. ά., ακολουθώντας τις μεταμορφώσεις της αφηγήτριας: από κοπέλα, σε άντρα, σε γριά μάνα, σε ήλιο, φεγγάρι… αλεπού κ. λ. π. Μεταμορφώσεις που βασίζονται σε θεατρικές τεχνικές: μιμικής, clown, σωματικής έκφρασης, φωνητικής κουκλοθέατρου κ.ά., συνδυασμένες με την αφήγηση παραμυθιού.

Η δραματοποιημένη αφήγηση είναι μια φόρμα που «ζητάει» τη συμμετοχή του νεαρού κοινού, γεγονός που βοηθάει τα παιδιά να μπουν ευκολότερα στο «παιχνίδι της παράστασης». Ο λόγος των λαϊκών παραμυθιών είναι ευχάριστος και με ζωντανούς διαλόγους! Τέλος, η θεματική του δίπτυχου, δηλαδή τα διάφορα παθήματα ανθρώπων και ζώων, ψυχαγωγεί πραγματικά τα παιδιά.

Διάρκεια: 50 λεπτά

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης

Ερμηνεία: Ιωάννα Μαμακούκα

Σκηνικά – κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης

Angelus Novus

Εισιτήριο: 10 ευρώ. 7 ευρώ για οργανωμένες παραστάσεις

Παραστάσεις:

Σάββατο 2, 9, 16, 23 Φεβρουαρίου 2008 στις 5 μ.μ.

Κυριακή 3,10, 17, 24 Φεβρουαρίου 2008 στις 3 μ.μ.

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή 10533

τηλ. 2105222181 κιν. 6942420062

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Μουσείο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο 10437

τηλ. 2105222181 κιν. 6942420062

©2020 mairivi.gr. All Rights Reserved. Κατασκευη Ιστοσελιδας - XTD