Λέσχη Αφήγησης

Αποσπερίδες παραμυθιών, βραδιές αφήγησης και ανταλλαγής ιστοριών

Υπάρχει μια γλώσσα μαγική που μιλούν τα παιδιά και έχουν ξεχάσει οι μεγάλοι.

 

Υπάρχουν όμως μεγάλοι που επιθυμούν να την ξαναθυμηθούν.

Ο πρωτεργάτης της αναβίωσης της τέχνης της προφορικής αφήγησης, Στέλιος Πελασγός, μας οδηγεί μέσα από το σκοτεινό δάσος των παραμυθιών στην αναζήτηση των μυστικών της τελευταίας μαγικής τέχνης, της τέχνης του προφορικού λόγου.

Ο μάστορας των παραμυθιών κατεβαίνει ένα Σαββατόβραδο κάθε μήνα από το Πήλιο στην Αθήνα και διοργανώνει αποσπερίδες παραμυθιών, βραδιές αφήγησης και ανταλλαγής ιστοριών.

Σ’ αυτές μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητευόμενοι παραμυθάδες του εργαστηρίου αλλά και οι καλεσμένοι τους και το κοινό. Oι βραδιές αυτές αποτελούν μια λέσχη αφήγησης δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσοι αγαπούν την προφορική αφήγηση,

α) να απολαύσουν τις ιστορίες,

β) οι μαθητές να εφαρμόσουν τη νεοαποκτηθείσα γνώση και να αποκτήσουν εμπειρίες αφήγησης σε κοινό,

γ) να ανταλλάξουμε βλέμματα, σιωπές, και ιστορίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Οι μαθητές των εργαστηρίων έχουν την ευκαιρία της πρακτικής εξάσκησης ένα Σαββατόβραδο κάθε μήνα στις τακτικές αποσπερίδες παραμυθιού της Λέσχης Αφήγησης. Στις βραδιές αυτές που είναι ανοιχτές για το κοινό μπορούν να ακούσουν μια υποδειγματική αφήγηση από τον Μάστορα τους και να αφηγηθούν οι ίδιοι με την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της ζεστής ατμόσφαιρας που δημιουργείται. Μετά το τέλος των αφηγήσεων μπορούν να αφηγηθούν μέλη του κοινού.

-----

Αποσπερίδες 2011 - 2012

Το 2002 στο πλαίσιο του ετήσιου βιωματικού εργαστηρίου του παραμυθιού δημιουργήθηκε η Λέσχη Αφήγησης. Από τότε ένα Σαββατόβραδο κάθε μήνα διοργανώνονται βραδιές αφήγησης και ανταλλαγής ιστοριών. Σ' αυτές μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητευόμενοι παραμυθάδες του εργαστηρίου αλλά και κοινό.

 

Ελάτε να απολαύσετε τη φτωχή και μαγική τέχνη του προφορικού λόγου, από τον πρώτο Έλληνα ιστορητή επαγγελματία παραμυθά

Τον Στέλιο Πελασγό Δρ., τους μαθητές του και άλλους αφηγητές, σε διαφορετικά είδη προφορικής λογοτεχνίας και τρόπους αφήγησης.

Τα Σαββατόβραδα:

22 Οκτωβρίου 2011
26 Νοεμβρίου 2011
14 Ιανουαρίου 2012
3 Μαρτίου 2012
Απρίλιος 2012
Μάιος 2012

Ώρα: 8μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr